Tři knihy 5

Americký trenér a náruživý čtenář Brad Hudson, autor knihy Run Faster, na naši žádost vybral tři knihy, které jej inspirují. Nikoli nutně knihy nejoblíbenější, ale knihy, které vás změní, knihy, které čte každý den. Svůj výběr zveřejnil na Instagramu. Všechny tři knihy jsou dostupné i v češtině, rozhodli jsme se tedy připravit také českou verzi jeho příspěvku.

–––

Og Mandino: The Greatest Salesman in the World
New York: F. Fell, 1968 (Největší obchodník na světě. Přeložil Ivan Ryčovský. Praha: Knižní klub, 1994.)

Mnoho knih vás naplní vědomostmi, ale jen málokterá vám skutečně pomůže stát se lepšími. Na četbu si vyhraďte deset měsíců. Přečetl jsem ji čtyřikrát. Není to laciné zboží ani obyčejná příručka pro prodejce!

Eric Greitens: Resilience. Hard-Won Wisdom for Living a Better Life
Boston: Houghton Mifflin Harcourt, 2015 (Staň se, kým chceš být: Inspirativní postřehy elitního vojáka a odvážného muže. Přeložil Tomáš Bíla. Praha: Beta, 2016.)

Dopisy Erika Greitense příteli s posttraumatickou stresovou poruchou. Velmi dobré rady, jak se stát odolnějším, a moudrost od Sókrata po Epiktéta! Hodně vynikající stoické filosofie! Začal běhat a maraton zaběhl pod tři hodiny. Skvělá kapitola se Zátopkovým tréninkem. Současný guvernér státu Missouri. Sledujme, jak významnou roli bude hrát v politice v následujících letech.

Brian Tracy: Eat That Frog! 21 Great Ways to Stop Procrastinating and Get More Done in Less Time
San Francisco: Berrett-Koehler Publishers, 2001 (Snězte tu žábu!: 21 rad, jak v co nejkratším čase udělat co nejvíce. Přeložila Bronislava Grygová. Olomouc: ANAG, 2007.)

Působí jako poněkud povrchní četba, ale jsou v ní skutečně dobré rady, jak být efektivnější v čemkoli, co děláte!